browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Casa lu’ Diesel (II)

Posted by on ianuarie 14, 2013

Ziua a doua… mult mai putin productiva decat prima, dar am studiat mult ce am gresit, ce nu am gresit… Intai de toate eroarea principala: prea multa apa. Cred ca iesea mai economic cu putin aracet, nu cu colutie de aracet. ce am mai facut? ieri ramasesem aici:

Si am continuat pe doua planuri: casa si gardul… Casa lu Diesel si sopronul Am pus acoperisul la sopron. acoperisul am vrut sa fie din tabla ondulata. Tabla insa a iesit oribil la culoare (vreau sugestii de gris metalic cu ce sa fac) si da – mii de macaze – am gresit-o!. Acum apa cureg inauntru pentru ca placa superioara a intrart SUB placa inferioara. Asa cum spuneam: Mii de macaze si sine! Aici cer sfatul: – cum obtin culoarea tablei? – stie cineva ce dimensiuni are o asemenea foaie? As putea folosi o singura foaie?

In paralel am inceput sa lucrez si la acoperisul facilitatii principale. La inceput am vrut sa fac un acoperis de smoala (cu carton bituminos) si am incercat realizarea lui din foaie de calendar vopsita cu tempera negru…dar NU mi-a placut. Am construit inca doua intariri pentru a pastra inclinatia oricum:

Pana la urma am taiat doua falsii de balsa de 1 mm, le-am vopsit, le-am potrivit si am pornit reparatii la acoperisul facilitatii principale:

Intre timp, pt a nu intra hotii, am baricadat si usa de la sopron : ce mai este de facut: 1. Inca un strat de weathering si reparatii pe la colutiri si alte cele 2. balamale la usile principale (poarta lu Diesel) 3. Placuta cu numele facilitatii 4. reparat usa si geamurile de la sopron 5. reparat acoperisul sopronului (vopsit+rearanjat) 6. zugraveala interioara si utilzare (dupa punerea pe pozitie Gardul de beton Gardul vreau sa fie unul din beton asa cum intalnim uneori prin triaje sau prin IAS-uri… L-am confectionat din extrudat de 3 mm, zgariat fin si vopsit cu negru in interiorul zgarietruilor. Patratul are dimensiunea de 17x17mm, iar stalpul este 2×3 mm construit din mucava de 1 mm, taiat fasii de 3 mm si puse doua cate doua (sa dea si acel aspect de turnare). Multumesc ORMAG pentru masuratori Lipitura s-a facut cu aracet transparent de lemn:

Asa arata pe minidiorama (nu va sta acolo). Lungimea stalpilor este mai mare pentru a facilita prinderea cand va fi nevoie:

Intrebare aici: cum pot vopsi intr-un gris frumos? Cu acrilic uscat, sters?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>