browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Stanci

Posted by on octombrie 22, 2012

Am ajuns din nou la Atelierele BR-EA-za. Acolo am gasit primele mele greseli in froma urmatoare:

iar pe asta am si vopsit-o cu un gris de baza

:

Asa aratau primele piese obtinute. Remarca este: sunt FOARTE usor sfaramicioase, se erodeaza de la simplu deget pus pe piesa… S-au uscat cam in 4 zile – iar atunci era cald afara –

Perfect…am ajuns si imediat am pus vreun kil de ipsos sa se imprieteneasca cu 2 litri de apa si am plecat pentru o ora (mi se parea ca nu era deloc smantanoasa solutia). Cand m-am intors era o foarte frumoasa forma de fund de vas de 5 litri… SOLIDA!!! Macar stiu ce sa fac. Am plecat din nou la magazin si am cumparat 2 kile de ipsos normal si da-i in 1 litru de apa cam 1 kil de ipsos. Apoi pun formele in nisip (si Matei, fiul mai mare, a fost foarte surpsins ca tati ii foloseste nisipul, dar sa NU i-l stric) si torn solutia. Surpriza! deja pe fundul vasului se intarise oaresicum, astfel ca nu a ajuns pentru toate formele1:

si am asteptat, cu formele in bataia soarelui si vantului racoros de munte pana seara. Dupa 1 ora erau deja aproape gata – erau solide si cam ude…asa ca le-am pus in „cabinet”, iar de dimineata, la 7 cand m-am sculat am obtinut urmatoarele:

In ultima poza am strans TOATE cioburile intr-o cutie, iar bucatile mari le-am aranjat pe niste picioare de pal…pentru uscare completa pana peste 1 saptamana… De data asta nu am pus nici detergent, nici aracet. textura este mai clara, constructia mai robusta. S-au spart cateva bucati pentru ca NU stiu sa le scot si ma chinui un pic. oricum sunt MULT mai multumit, data viitoare voi incerca si formele de aluminiu, trec la cumpararea de sac de 25 kg (mult mai avantajos decat sacii la 2 kile), adaug si aracet si detergent… Cu piesele deja facute voi trece la vopsit. pana la urma nimeni nu se supara daca imi ornez toata camera cu stanci:))) (Sper!) Si cam asta a fost in weekendul trecut! canta PS: am primit trei bucati de sina noua cu terasament, asa ca sina care va sta pe minidiorama va fi Tillig nou cu terasament. 1_Erata: pozele cu ipsosul turnat sunt de data trecuta… Nici atunci nu mi-a ajuns:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>