browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Podet si iarba

Posted by on ianuarie 7, 2013

Ziua I Dupa multe modificari si rasmodificari, pt ca acum oricum tot tatonez terenul, am si gasit sursa inspirtiei mele:

Este o poza care prezinta un asemenea canal/tub de torent. Am ales aceasta poza pentru ca se potriveste cu diametrul pe care doresc eu sa il utilizez. Am tot stat sa aleg materialele, sa vad cum inalt linia, pana la urma am plecat de la o cutie de vagoane lungi Tillig si am taiat cat si cum imi trebuie rezultand asta:

Dupa suprainaltare (peste aceasta mai vine un 3mm de extrudat gris) am pozitionat cat mai exact locul viitoarei lucrari. am golit contra racelii un oscillococcin si m-am ales si cu o teava. Astept si al doilea tub, desi cred ca nu mai am nevoie de el…

Maine urmeaza sa ajung la pasul urmator:

Pentru aceasta voi folosi carton pentru front si restu. Shocked Pentru ca linia este prea aproape de margine as vrea sa ii fac o margine de 8 cm (2 cm in sus fata de baza, 1 cm sub linia ferata) in laterala astfel incat valea sa nu fie atat de abrupta si sa merg mai lin

De asemenea ma gandeam ca avand in vedere aceeasi supra inaltare a linei o scurgere de-a lungul peretelui nu ar fi chiar ceva gresit, nu-i asa? As pune si o catenara acum ca am spatiu putin de acoperit. Gasesc ceva la TT pe la Domniile Voastre? ma refer cu precadere la SH Ziua II Primul lucru a fost sa vedem cat de uscate sunt realizarile mele din ziua precedenta. Desfacem cu grija forma de metal: si obtinem un zid. Din pacate nu am calculat ca lumea ce vreau sa fac cu el si am facut marginea de sus prea mare. Dar textura imi place la nebunie si cred ca o voi folosi undeva candva:

Pregatim pentru turnare podestul. In primul rand am vrut sa il fac din metal. Nu ma intrebati de ce nu am facut-o. In al doilea rand am gresit substantial pentru ca eu cofrajul l-am facut fara sa calculez ca podetul turnat trebuia sa fie INAUNTRU, nu inclusiv cofrajul. A treia mare greseala a fost ca nu am lipit toate partile de cofrag si una din ele a fost luata „pe sus” de ipsosul lichid care a curs pe langa.

Povestea:

Am folosit un tub de oscillococcin pentru tubulatura.

Vedere de sus

Pentru turnat am avut ajutoare TT, asa cum spuneam:

Am inceput turnarea si am dat pe langa.

Cat era umed – dar solidificat un pic – am facut tot posibilul sa curat ce a curs si sa repar. Mi-a parut cel mai greu pentru niste intruziuni in beton (facute in expandat) si care nu au mai fost aparut si s-au distrus… Podul este in valuri pentru ca a fugit ipsosul si l-am alergat prin toata casa:)))

============================================================== BREAKING NEWS: In timpul lucrarilor de excavatie s-au descoperit niste placi foarte vechi care demonstreaza existenta dioramei de aici de mai multe mii de ani: Celebrul istoric BogdanRa le-a identificat ca facand parte din cultura TT ========================================================== In partea stanga am gandit eu asa ca este posibil sa vina vreun torent. Drept pentru care am gandit un sant. Am luat hartia de la jocul Catan (este un fel de triplex, foarte gros), am luat o fasie de 20 cm (aprox 24 de metri reali) si am impartit-o in 3 sectiuni de 5 mm fiecare (60 cm). Am crestat-o pe o parte de-a lungul liniilor cat sa imi permita indorirea usor, dar nu a mers… Am mai stat, am mai gandit si am renuntat la triplex si am facut-o duplex. Fata ramasa usor poroasa am dat-o cu un acrilic diluat alb. Maine (sau pimaine) va urma un al doilea strat de acrilic alb dupa care va urma weatherizarea santului. Poze: Apoi au inceput lucrarile de refacere ale podului „scurs”. Dintre toate optiunile am ales cartonul care va imbraca structura de ipsos, acoperind prostioarele facute de mine. Pus doar temporar pe diorama mi-a aratat ca mai trebuie sa tai din picioare. Va urma desenarea lui, imbunatatirea cu doua colonete si vopsirea. In partea dinspre munte vreau sa pun un grilaj pentru retinrerea aluvuiunilor stancoase, iar sus as vrea sa pun niste bare/mana curenta. Are rost?

Iarna este pe cale sa se duca, asa ca alcul hibernal al ipsosului, servetelelor de hartie si al aracetului trebuie sa aiba alta culoare. niste pamant (ocru pentru pamant); apoi solutie de aracet (cred ca prea diluata) si un prim strat de turf…

si un mic Google Earth view from satellite:

Gata pe ziua de azi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>