browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: august 2012

Gard (I)

In asteptarea formelor si a altor discutii am inceput sa lucrez la un gard. Greseli cu ghiotura, dar asa invata omul… Hai sa povestesc step by step… Gardul s-a vrut inalt de aproximativ 2 metri, cu porti inalte de 4 metri. Ce a iesit veti vedea in curand. In primul rand am recuperat chibrite arse … Continue reading »

Categories: cladiri, home-made, How-to-by-myself, non-feroviare, vechiul blog TT | Leave a comment

Pietre, vopsea…

iata ce am mai facut cu piatra alba… Imi place cum arata culcata si ma gandeam ce bine ar da daca as face modelism feroviar pe luna sau marte (tot am vazut Battleship ) reintorcandu-ma la problemele mele… iau o mica pauza si ma voi gandi la niscaiva pereti si poate si o casuta sau … Continue reading »

Categories: home-made, How-to-by-myself, non-feroviare, vechiul blog TT | Leave a comment

Hartii 1:1

Ca sa nu va las sa asteptati (stiu ca jumatate din tara cauta in CAN CAN si Libertatea vesti despre diorama aceasta) iata ce am facut aseara… Am tiparit la scara 1/1 (Corel m-a ajutat via Doru – finul, prietenul, varul meu) toata diorama pentru a-mi face o idee despre cum va arata… si uite … Continue reading »

Categories: diorama mare, home-made, vechiul blog TT | Leave a comment

Vopseluri de incepator

Fara sa se creada ca nu tin seama de sfaturi, ba dimpotriva, si pentru ca eu cu geometria nu am stat bine decat la calculele de volume de paralipiped – deci ioc sa fac arcuri de cerc, nu acuma, am mers mai departe ca sa gresesc si sa incerc sa execut cate o tehnica… In … Continue reading »

Categories: How-to-by-myself, vechiul blog TT | Leave a comment

O (noua) diorama – mai mica – de test si invatare

Acum o saptamana s-a efectuat infrastructura de lemn a dioramei mici de 30×45 cm. Azi noapte am trecut la fixarea infrastructurii feroviare Pe santier a aparaut si un E42 de mare caracter ce s-a oferit sa arate ce suplu este cu pantograful rombocoidal ridicat, urmand sa tai un portal (de care NU sunt multumit): Imediat … Continue reading »

Categories: diorame mici, home-made, vechiul blog TT | Leave a comment

A inceput Infrastructura!

Si a inceput ! Today was a great day to die… dar nu am murit, ci am inceput sa dau forma dioramei. Intai de toate lemnele aranjate pe dimensiuni (in loc de 2 m aveam 3m, in loc de 50mm aveam 38-40…) Apoi le-am masurat si marcat: Am trecut la chestii serioase: si primul „bat” … Continue reading »

Categories: diorama mare, vechiul blog TT | Leave a comment

A inceput (si s-a terminat) infrastructura (2)

Ziua a doua Elementele taiate cu o zi inainte si astazi s-au dovedit a fi perfecte de foc, pentru ca nu se potriveau neam. Plus pendularul s-a spart si abia mai taie… a propos: stie cineva unde pot repara un pendular? Mi s-a spart o bucata de fonta de la locul unde se prinde panza… … Continue reading »

Categories: diorama mare, home-made, vechiul blog TT | Leave a comment

A inceput (si s-a terminat) infrastructura (3)

Salutare! Cu o intarziere de cam o saptamana prezint cateva poze de pe santierul „13 Decembrie” al Diviziei de Feroviare si Lemn BogdanRa (fosta BogdanRa Ea Za Lemn SA). In primul rand diorama a fost pusa pe pozitie. de fapt ceea ce va fi o diorama… Stelajul robust de 1100×2003 mm este sprijinit pe 6 … Continue reading »

Categories: home-made, Uncategorized, vechiul blog TT | Leave a comment